Alsaský cibulový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka hladká 2 hrnky
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Tvaroh plnotučný 125 g
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Cibule bílá 2 ks
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Žloutek 2 ks
  • Creme fraîche 125 g
  • Muškátový oříšek špetka
  • Slanina 8 plátků

Postup

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a lžičkou soli. Přidáme žloutky a promícháme. Pak vlijeme olej a podle potřeby studenou vodu (zhruba 100 ml). Vypracujeme hladké vláčné těsto. Rozválíme ho na tenkou placku a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Creme fraiche smícháme s tvarohem, muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Rozetřeme na placku. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a rozložíme je na tvarohový základ. Povrch posypeme nudličkami slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 250 °C asi 15-20 minut, až okraje koláče zezlátnou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace