Babiččin meruňkovo - jablečný závin


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 400 g
  • Sůl 1 špetka
  • Kompot meruňkový Vasco da Gama 700 ml
  • Vanilkový puding 1 ks
  • Jablka nastrouhaná 2 ks
  • Hera 20 g
  • Vejce 1 ks
  • Teplá voda 200 ml
  • Ocet 1 lžíce

Postup

  • 1

    Z mouky, tuku, vejce, vody, octa a špetky soli vypracujeme hladké vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň z nastrouhaných jablek, okapaných a nakrájených meruněk a pudinkového prášku. Odpočinuté těsto rozválíme na větší plát. Nachystáme si papír na pečení dle velikosti plechu. Na těsto rozložíme připravenou ovocno-pudinkovou náplň. Těsto s náplní srolujeme do tvaru nohavice. Na povrchu propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na plech a pečeme při střední teplotě a dle typu trouby dozlatova a křupava.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace