Babiččiny vepřenky s rajskou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Maso

  • Vepřové maso mleté 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 3 lžíce
  • Tymián 1 špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti

 

  • Cibule 1 ks
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Bazalka 1 špetka
  • Sůl dle potřeby

Omáčka

  • Olej olivový na smažení
  • Česnek 3 stroužky

 

  • Rajčata konzervovaná krájená 350 g
  • Cukr krupice 2 lžíce

Postup

  • 1

    Mleté maso smícháme v misce s najemno nakrájenou cibulí, vejcem, paprikou, strouhankou, bylinkami a směs ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a pomocí mokrých rukou tvarujeme kuličky.

  • 2

    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Kuličky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je asi 15-20 minut dozlatova.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Česnek nakrájíme najemno a krátce ho orestujeme. Do pánve přidáme nakrájená rajčata, trochu cukru a směs podlijeme trochou vody. Krátce provaříme a vše rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník. Podle potřeby dochutíme a vložíme prohřát masové kuličky. Masové kuličky podáváme s omáčkou a těstovinami nebo s knedlíkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace