Babičiny lívanečky




Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Šlehačka 1 dle chuti
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krystal 1 lžíce
  • Mléko 750 ml
  • Jahodový džem 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Vlažné mléko dáme do mísy, přidáme droždí , cukry, sůl a vajíčka. Dobře rozmícháme a postupně přidáváme mouku. Těsto necháme kynout na teplém míste asi 1 hodinu.

    Vymažeme lívanečník a pečeme lívanečky.

    Po upečení potíráme Jahodovým džemem a kopečkem šlehačky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace