Babičkine buchtičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Cukr krystal 100 g
  • Mléko 250 ml
  • Marmeláda 1 dle potřeby
  • Mouka polohrubá 600 g
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Žloutek 3 ks

Postup

  • 1

    V mlieku s cukrom roztopíme droždie a urobíme si kvások. Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme žĺtok, tuk a pripravený kvások. Vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť.

    Z nakysnutého cesta vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme lekvárom a zvinieme do malej buchtičky. Ukladáme ich na vymastený plech. Pred pečením necháme nakysnúť


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace