Babičkine buchty




Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 120 g
  • Žloutek 4 ks
  • Tuk 1 dle potřeby
  • Citronová kůra 1 dle potřeby
  • Mouka polohrubá 600 g
  • Cukr moučka 20 g
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 1 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Cukr moučka 60 g

Postup

  • 1

    Z droždia, cukru a mlieka pripravte kvások, ten nechajte vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejte, pridajte žĺtky, vajce, cukor, roztopené maslo, postrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, soľ, vykysnutý kvások a mlieko. Vymieste hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, pokrájajte na štvorce a na každý štvorec dajte lyžičku lekváru. Okraje štvorcov spojte a vytvarujte buchty, ktoré poukladajte na vymastený plech tesne vedľa seba a boky každej buchty potrite maslom, aby sa nezlepili. Nechajte znova vykysnúť.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace