Banánové spirálkové lívance s medem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Cukr krupice 60 g
  • Mouka polohrubá 30 g
  • Vejce 4 ks
  • Kakao 1 lžíce
  • Med 100 g
  • Mléko 400 ml
  • Mouka hladká 150 g
  • Sůl 1 špetka
  • Banán 3 ks
  • Olej slunečnicový na smažení

Postup

  • 1

    Droždí rozmícháme ve vlažném mléce se lžící cukru a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylý cukr, hladkou i polohrubou mouku, špetku soli a vejce a vymícháme hladké řídké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Banány rozmixujeme na pyré. Z vykynutého těsta odebereme ¼ a vmícháme do ní prosáté kakao. Do zbylého těsta zapracujeme rozmixované banány.

  • 3

    Kakaové těsto dáme do cukrářského sáčku. Na pánev s rozehřátým oleje tvarujeme pomocí naběračky lívance z banánového těsta. Na ně stříkáme kakaové těsto do tvaru spirály. Opékáme na mírném ohni z obou stran. Lívance osušíme papírovým ubrouskem a podáváme s nahřátým medem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace