Basilejské tyčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 60 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Med 250 g
  • Mandle 150 g
  • Kokos 30 g
  • Rum 3 lžíce
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Sůl
  • Kakao 20 g

 

  • Cukr krupice 110 g
  • Pistácie 150 g
  • Čokoláda hořká 80 g
  • Bio pomeranč 1 ks
  • Zázvor mletý 0.5 lžička
  • Mouka hladká 250 g
  • Jedlá soda 2 lžičky

Nezařazené

  • Tuk
  • Čokoládová poleva 100 g
  • Kandované třešně 40 g
  • Pistácie 20 g

 

  • Mouka polohrubá
  • Kokosový lupínek 20 g
  • Mandle 20 g

Postup

  • 1

    Med svaříme v kastrolu s cukrem. Odstavíme z ohně a přidáme nastrouhané mandle, pistácie a kokos. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu, rum, nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, skořici, zázvor a špetku soli. Nakonec vmícháme mouku s kakaem a sodou.

  • 2

    Hotové těsto rozetřeme do pekáčku (30x35 cm) vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.

  • 3

    Po úplném vychladnutí potřeme povrch rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme kokosovými lupínky, nasekanými mandlemi a pistáciemi a na kousky nakrájenými kandovanými třešněmi. Čokoládu necháme ztuhnout a pak ozdobený upečený plát nakrájíme na tyčinky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace