Bavorské hovězí závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Párek 4 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sádlo 3 lžíce
  • Světlé pivo 300 ml
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 4 ks
  • Hovězí kýta 8 plátků
  • Sůl dle potřeby
  • Hořčice plnotučná 4 lžíce
  • Mouka hladká 2 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a podélně rozkrájíme na čtvrtinky. Okurky rozpůlíme, také podélně. Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme na měsíčky, druhou nasekáme nadrobno.

  • 2

    Hovězí plátky očistíme a dobře rozklepeme. Osolíme je, opepříme a rozložíme na pracovní plochu. Potřeme je hořčicí a každý obložíme půlkou nožičky párku, kouskem brambory a okurky a několika měsíčky cibule.

  • 3

    Plátky dobře zabalíme a upevníme provázkem. Pak je rychle ze všech stran opečeme na sádle v kastrolu. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme nasekanou cibuli. Maso vrátíme do hrnce. Podlijeme ho trochou piva, přiklopíme a necháme dusit. Dle potřeby přiléváme další pivo.

  • 4

    Když jsou závitky měkké, vyjmeme je. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše piva, dle potřeby rozředíme vodou a 5 minut provaříme. Vrátíme do ní závitky a prohřejeme je. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace