Bavorské vdolečky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 dle potřeby
  • Cukr krupice 60 g
  • Mléko 250 ml
  • Vejce 1 ks
  • Tvaroh 120 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Sůl 0.33 lžička
  • Cukr moučka 30 g
  • Žloutek 1 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 200 g
  • Změklé máslo 50 g

Postup

  • 1

    Droždí rozmícháme s troškou cukru a vlážným mlékem, přidáme část mouky a vytvoříme řidší těstíčko, necháme ho vykynout. Do zbytku mouky přidáme vejce, žloutek, zbylý cukr, mléko, máslo a vykynuté těstíčko. Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme a vypichujeme kolečka, které necháme znovu kynout. Do kolečka uděláme prstem důlek, vložíme důlkem do oleje a smažíme. Usmažené plníme povidly a tvarohem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace