Bavorské vdolky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Olej rostlinný 1 dle potřeby
  • Cukr krystal 70 g
  • Mléko 250 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 300 g
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 80 g
  • Žloutek 3 ks
  • Rum 1 lžíce

Postup

  • 1

    Do vlažného mléka rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku,přidáme kvásek,cukr,zbytek mléka , špetku soli a žloutky, ochutíme rumem a vypracujeme nelepivé těsto, necháme asi 30 minut kynout. Po vykynutí rozválíme na plát asi 1cm a skleničkou vykrajujeme kolečka.Do středu koleček vytlačíme důlek. Na rozpáleném oleji smažíme do zlatova. Plníme povidly a zdobíme ušlehanou šlehačkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace