Bažant pečený na víně a zelí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Bažant 1 ks
  • Drůbeží vývar 300 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Víno červené 200 ml
  • Hořčice 1 lžička
  • Anglická slanina 200 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Zelí kysané 500 g
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Smetana 200 ml

Postup

  • 1

    Z vykuchaného bažanta odstraníme zbytky peří, opláchneme ho a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bažanta prošpikujeme slaninou a dobře osolíme.

  • 2

    V pekáčku rozpálíme olej a bažanta na něm ze všech stran opečeme. Poté ho podlijeme vývarem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a necháme péct.

  • 3

    Asi po 30 minutách přidáme do pekáčku pod bažanta kysané zelí a červené víno. Bažanta vrátíme do trouby a dopečeme doměkka.

  • 4

    Upečeného bažanta vyjmeme z pekáčku. Zelí zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, dochutíme hořčicí, případně solí a 15 minut povaříme. Upečeného bažanta podáváme se smetanovým zelím a bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace