Bezlepkové borůvkové sušenky z mandlové mouky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Kdo říká, že si bez lepku nepochutnáte na pečivu? Jen potřebujete opravdu dobrý recept, aby těsto drželo pohromadě. Tento je otestovaný a není složitý. I vaše sušenky se povedou krásně voňavé a křehké.

Suroviny

  • Extra Jam borůvkový Hamé 4 lžíce
  • Cukr moučka 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka mandlová 75 g
  • Máslo 125 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka bezlepková 250 g

Postup

  • 1

    >>EXTRA JAM BORŮVKA MÉNĚ SLADKÝ 340 G koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Změklé máslo vyšlehejte v robotu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Když bude hmota nadýchaná a mírně zesvětlá, přidejte vajíčka a pokračujte se šleháním dál.

  • 2

    Až se máslová hmota dobře spojí s vajíčky, začněte zapracovávat oba druhy mouky ‒ bezlepkovou i mandlovou. Nechte ještě chvíli šlehat, aby se všechno dobře propracovalo na lepivé těsto.

  • 3

    Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Připravte si také plechy na pečení a vyložte je pečicím papírem.

  • 4

    Lžící odebírejte hrudky těsta a na plechu z nich formujte placičky silné zhruba půl centimetru. Vložte plech do trouby a pečte 10‒15 minut.

  • 5

    Sušenky jsou hotové, když jejich okraj začne zlehka zlátnout. Poté je hned vyndejte a nechte na plechu vychladnout. Než na plech dáte novou várku na pečení, nechte ho vždy vychladnout.

  • 6

    Vychladlé sušenky namažte borůvkovým džemem a slepte.

  • 7

    TIP

    • Mandlovou mouku můžete koupit v obchodech se zdravou výživou. Můžete si ji také snadno připravit doma ‒ oloupané mandle stačí rozmixovat v silném mixéru na hladký prášek nebo umlít. Mlýnek ji udělá trochu hrubší.


Nahrávám