Bezlepkové čepice s rakytníkovou marmeládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 40 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mouka bezlepková 200 g
  • Hera 250 g
  • Žloutek 1
  • Vejce 1

 

  • Pohanková mouka 100 g
  • Mrkev 120 g
  • Sůl špetka

Náplň

  • Rakytníková marmeláda 150 g

 

Nezařazené

  • Bílek 1 na potření

 

Postup

  • 1

    Obě mouky společně prosijeme, přidáme na kousky nakrájenou heru, najemno nastrouhanou mrkev, vejce, žloutek, špetku soli a zpracujeme na pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Do středu každého kolečka dáme lžičku rakytníkové marmelády.

  • 3

    Kolečka zmáčkneme ze třech stran k sobě do tvaru trojúhelníku.

  • 4

    Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a povrch potřeme rozšlehaným bílkem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace