Bezlepkové lívance


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 2 ks
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Pohanková mouka 150 g
  • Hruška 1 ks
  • Med 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana zakysaná 100 g
  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Mléko 300 ml
  • Blumy 2 ks
  • Máslo 20 g
  • Mletá skořice 0.25 lžička
  • Tuk na smažení

Postup

  • 1

    Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v míse s vanilkovým cukrem a vmícháme měkký tvaroh. Pak střídavě přidáváme mléko a mouku. Vše postupně vyšleháme na hladké těsto, které necháme chvilku odpočinout v pokojové teplotě.

  • 2

    Mezitím si připravíme ovoce. Hrušku rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Blumy zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky. Dáme je do kastrůlku, podlijeme lžící vody a 2 minuty podusíme. Pak přidáme máslo, med a skořici. Ještě chvilku prohřejeme, aby se okolo ovoce utvořila hustá sirupová šťáva.

  • 3

    Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Opatrně ho vmícháme do praveného těsta. V pánvi zahřejeme několik kapek tuku a vlijeme do něj naběračku těsta. Lívance smažíme dozlatova z obou stran. Na talíři k nim přidáme teplé ovoce i se sladkou šťávou a do mističky servírujeme zakysanou smetanu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace