Biftek s polentou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Sýr parmezán 40 g
  • Hovězí steak 4 ks
  • Máslo 4 lžíce
  • Instantní polenta 200 g
  • Feferonky 1.5 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a steaky zprudka z obou stran opečeme. Pak teplotu zmírníme a steaky necháme propéct (z každé strany asi 5 minut). Vyndáme je, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a uchováme teplé.

  • 2

    Současně připravíme polentu. Ve vroucím vývaru necháme rozpustit asi 2 lžíce másla a vsypeme do něj polentu. Za stálého míchání ji asi minutu povaříme. Pak ji zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Feferonku, česnek a jarní cibulky nasekáme nadrobno. Ve výpeku ze steaků rozpustíme zbylé máslo a orestujeme na něm nasekanou zeleninu. Štávu dochutíme a odstavíme. Steaky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. Doplníme je polentou, kterou dozdobíme hoblinkami parmazánu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace