Boloňská omáčka s pomerančem a těstovinami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Slanina 100 g
  • Maso mleté 500 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli koření dle potřeby
  • Těstoviny penne 400 g
  • Mrkev 2 ks
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Pomerančový džus 200 ml
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Tymián dle potřeby
  • Strouhaný parmazán na posypání

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme, mrkev očistíme. Vše nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Slaninu také nakrájíme na malé kousky a vypečeme ji na oleji v kastrolu. Pak přidáme cibuli s mrkví a orestujeme je dozlatova.

  • 3

    Do kastrolu přidáme mleté maso a osmahneme ho. Vmícháme rajský protlak, přilijeme rajčata a pomerančovou šťávu a vše dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a tymiánem. Směs necháme dusit asi 40 minut. Když je masová směs hotová, dle potřeby ji dochutíme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente (na skus). Scedíme je, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a sypeme parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace