Borůvková Charlotta




Suroviny

  • Mouka polohrubá 100 g
  • Cukr moučka 80 g
  • Voda 3 lžíce
  • Želatina 10 plátků
  • Cukr moučka 60 g
  • Sekt 150 ml
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Vejce 3 ks
  • Borůvky 300 g
  • Smetana na šlehání 500 ml
  • Borůvkový džem 1 ks
  • Piškotový korpus 1 ks

Postup

  • 1

    Chcete svou rodinu překvapit jednoduchým, přesto efektním dortem? Borůvky necháme rozmrazit v sítu, aby odkapala přebytečná šťáva. Čerstvé použijeme rovnou. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, poté po lžících opatrně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vodu.

    Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 190 °C asi 5 minut. Upečený plát přendáme na utěrku, papír pokapeme vodou a poté sloupneme. Plát potřeme džemem a pomocí utěrky srolujeme. Roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky. Přichystáme si mísu o průměru cca 30 cm, vyložíme fólií a obložíme plátky rolády.

    Smícháme cukr se sektem a přidáme želatinu připravenou podle návodu. Do ušlehané smetany vmícháme borůvky, želatinu a krém. Naplníme do mísy vyložené roládou a přiklopíme korpusem. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Před podáváním překlopíme na podnos, sejmeme folii a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace