Bramborová frittata s nakládanými paprikami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Také se jí říká tortilla, ale nečekejte pšeničnou placku jako v Mexiku. Frittata je španělská bramborová omeleta, pořádně silná a dozlatova zapečená z obou stran. Můžete na ni elegantně spotřebovat zbylé brambory od oběda a pochutnáte si na ní i za studena.

Suroviny

  • Brambory salátové 3 ks
  • Klobásky typu salsiccia 2 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Vejce 8 ks
  • Paprika červená řezaná Hamé 2 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory nakrájejte na tenké plátky a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.

  • 2

    Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte cibulku. Salsicciu vymáčkněte ze střívka a rozdělte zhruba na 1–2 cm velké kusy. Přidejte do pánve k cibulce a opékejte společně ještě asi 5 minut. Vyjměte z pánvičky na talíř a případně slijte přebytečnou šťávu.

  • 3

    Do pánvičky dejte 2 lžíce oleje a tentokrát opečte nakrájené brambory. Je naprosto v pořádku, když nebudou opečené všechny rovnoměrně. Občas je na pánvi prohoďte a opékejte přibližně 10 minut, až budou měkké a dozlatova opečené. Papriky odeberte ze sklenice a nechte v cedníku okapat.

  • 4

    Všechna vajíčka rozklepněte do větší mísy, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, klobásu, vařené brambory a přidejte i papriku.

  • 5

    Pánvičku vytřete papírovou utěrkou a odstraňte případné připečeniny. Rozehřejte trochu olivového oleje, vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Opékejte na mírném ohni asi 15–20 minut.

  • 6

    Hotovou frittatu nechte chvilku odpočinout a teprve potom ji nakrájejte na dílky.

  • 7

    TIP! Pokud chcete mít frittatu opečenou i na povrchu, dejte ji aspoň na polovinu pečení zapéct pod rozpálený gril.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace