Bramborové košíčky s žampionovým salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 4 ks
  • Žampióny 150 g
  • Olej olivový 5 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Ocet vinný 1 lžíce
  • Listy salátu 200 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Ruccola 100 g

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme je, případně nakrájíme nožem, na dlouhé tenké nudličky. Pak je lehce osušíme pomocí papírového ubrousku. Do hrnce nalijeme dostatečné množství oleje a rozehřejeme ho.

  • 2

    Na smažení košíčků použijeme dva cedníčky, jeden musí být větší a druhý menší. Větší cedník vyložíme po obvodu bramborovými nudličkami a přitlačíme je menším cedníčkem. Společně vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

  • 3

    Usmažené košíčky vyjmeme a opatrně vyklepneme z cedníčku. Přendáme je na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby na něm zprudka orestujeme.

  • 4

    Asi třetinu osmahnutých žampionů promícháme s hořčicí, olejem, solí, pepřem, cukrem a octem. Vše rozmixujeme dohladka. Saláty a rukolu omyjeme a osušíme. Rozdělíme je do bramborových košíčků. Doplníme je opečenými žampiony a podáváme se zálivkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace