Bramborové noky po sicilsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Omáčka

  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Olej olivový 5 lžic
  • Bílé víno 50 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Oregano 6 snítek
  • Strouhaný parmazán na posypání

 

  • Česnek 2 stroužky
  • Lilek 1 ks
  • Rajský protlak 50 g
  • Sterilovaná rajčata 250 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Bazalka 2 snítky

Těsto

  • Brambory 900 g
  • Mouka hladká 140 g

 

  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 160 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka, lilek na kostičky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nejdříve lilek. Když začne hnědnout, přidáme cibuli a česnek a společně krátce orestujeme. Přilijeme rajský protlak, bílé víno a sterilovaná rajčata. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme chilli papričku a lístky oregana a bazalky.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme je zchladnout. Oloupeme je a nastrouháme na jemno. V míse je promícháme s vejcem a špetkou soli. Postupně přisypeme obě promíchané mouky a zpracujeme vláčné nelepivé těsto.

  • 4

    Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu. Promícháme je s omáčkou a podáváme posypané hoblinkami parmazánu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace