Bramborové noky s dýňovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 1000 g
  • Vejce 3 ks
  • Dýně hokkaido 1 ks
  • Vývar 500 ml
  • Šalvěj 2 snítky
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Máslo 50 g
  • Cibule 0.5 ks
  • Smetana zakysaná 200 g

Postup

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme najemno. Do hromádky nastrouhaných brambor uděláme důlek, vlijeme do něj rozšlehaná vejce a postupně přidáváme mouku. Zpracujeme vláčné hladké těsto, mouku přidáváme podle potřeby.

  • 2

    Z bramborového těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na asi dvoucentimetrové dílky. Vidličkou je lehce zploštíme a vaříme v osolené vodě asi 2-3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou lžící a přendáme do mísy.

  • 3

    Omytou dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kousky. V kastrolu zahřejeme polovinu másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dýni a společně orestujeme. Pak zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    V pánvi opečeme nasucho dýňová semínka. Semínka vyndáme, v pánvi rozpustíme zbylé máslo a opečeme na něm dokřupava listy šalvěje. Opečenou šalvěj vyndáme na talířek. Na šalvějovém másle krátce orestujeme bramborové noky.Rozdělíme je na talíře, zalijeme omáčkou, posypeme dýňovými semínky, pokapeme máslem z pánve a ozdobíme opečenými lístky šalvěje.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace