Bramborové šišky s brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory moučné 400 g
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Máslo 50 g
  • Mák 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Kompot brusinkový 150 g

Postup

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme najemno.

  • 2

    Přidáme mouku, špetku soli, vejce a zpracujeme tužší těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 5 minut odležet.

  • 3

    Těsto rozkrájíme na kousky velké asi jako vlašský ořech a dlaněmi z nich vyválíme na šišky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 8 minut. Během vaření je opatrně promícháme vařečkou, aby se nepřichytily na dno hrnce.

  • 4

    Uvařené šišky vyjmeme cedníkem a necháme je okapat. Pak je rozdělíme na talíře a přelijeme rozpuštěným máslem. Doplníme je brusinkami a posypeme mletým mákem a podle chuti můžeme pocukrovat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace