Bramborový guláš se sázeným vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Rajčatová šťáva 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Tymián špetka
  • Smetana do kávy (10 % tuku) 2 lžíce
  • Bio vejce 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Sušená rajčata 10 g
  • Zeleninový vývar 150 ml
  • Růžová paprika špetka
  • Pepř celý barevný dle chuti
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Petrželka 1 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, papriku očistíme, obojí nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli a sušená rajčata nakrájíme najemno.

  • 2

    Rajčatovou šťávu, zeleninový vývar, větší špetku soli, koření, brambory a zeleninu dáme do středně velké pánve, přivedeme k varu a 5 minut dusíme při střední teplotě. Řádně opepříme. Pak přidáme smetanu do kávy a dusíme ještě 5 minut.

  • 3

    Na olivovém oleji usmažíme sázené vejce. Bramborový guláš podle potřeby dosolime, posypeme petrželkou a nahoru přidáme sázené vejce. Tipy: Tvrdá sušená rajčata zalijeme 2-3 lžícemi vody a necháme 10 minut změknout. Vodu před použitím slijeme. Při přípravě čtyř porcí dusíme bramborový guláš v hrnci 8-10 minut, teprve poté přidáme smetanu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace