Bramborový krém s masovými knedlíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Máme žhavého kandidáta na titul vítěze o nejlepší podzimní polévku! Je vydatná, chutná a nedá moc práce. Můžete se rovnou pustit do vaření.

Suroviny

  • Mrkev 2 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Strouhanka 1 lžíce
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Smetana 70 ml
  • Pepř dle chuti
  • Vejce 1 ks
  • Brambory 4 ks
  • Celer řapíkatý 2 stonky
  • Máslo 1 lžíce
  • Kuřecí vývar 1 l
  • Mléko 120 ml
  • Sůl dle chuti
  • Májka s uzeným masem 1 ks
  • Petrželka na posypání

Postup

  • 1

    >>Májka s uzeným masem koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Zeleninu očistěte na nakrájejte na drobné kostičky a jarní cibulku na kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm nejprve cibulky, mrkev a řapíkatý celer. Po zhruba pár minutách přidejte brambory, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ještě dalších 5 minut opékat.

  • 2

    Zalijte vývarem a nechte 10 minut vařit. Přilijte mléko s rozšlehanou moukou a vařte ještě dalších 5 minut, až bude zelenina měkká a polévka se zahustí. Trochu polévky odeberte stranou a zbytek rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Odebranou část zase vraťte do hrnce.

  • 3

    Májku smíchejte s vajíčkem a zahustěte strouhankou na sušší, tuhou hmotu. Navlhčenýma rukama vytvořte menší kuličky. Polévku znovu zahřejte, přilijte do ní smetanu a vložte knedlíčky. Opatrně pár minut vařte, až jsou knedlíčky uvařené, a hlídejte, aby polévka nevykypěla z hrnce.

  • 4

    TIP!

    • Posypejte polévku strouhaným sýrem a kostičkami opečené slaniny a strávníkům se budou dělat boule za ušima!


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace