Brambory pečené na grilu s ochucenou smetanou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 4 ks
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 3 ks
  • Šťáva z citronu 1 lžička
  • Pepř dle chuti
  • Máslo 25 g
  • Jogurt bílý 3 lžíce
  • Kopr 1 lžíce
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory pořádně vydrbejte kartáčkem, ale neloupejte. Dejte je na 25 minut povařit do osolené vody a poté zchladnout. Nakrojte je na čtvrtiny – nožem nařízněte zhruba dvě třetiny brambory, snažte se brambory nepřekrojit, aby držely pohromadě. Do mezery vložte trochu másla a zase přimáčkněte. Celou bramboru potřete na slupce máslem, případně znovu osolte a zabalte do alobalu.

  • 2

    Rozpalte gril a začněte na něm opékat bramborové balíčky. Teď se můžete pustit do přípravy smetany. Smíchejte v misce smetanu a jogurt. Kopr pečlivě opláchněte a nasekejte najemno. Okurky nechte okapat a nastrouhejte je na struhadle. Obojí přidejte do smetany, zakápněte citronovou šťávou a podle chuti opepřete a osolte. Brambory na grilu potřebuji zhruba 25 minut na dopečení podle velikosti brambor. Pak je vybalte z alobalu a přelijte ochucenou smetanou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace