Brambory v jogurtové omáčce (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Brambory 12 ks
  • Jogurt bílý 400 ml
  • Kurkuma 0.25 lžička
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Římský kmín 1 lžička
  • Chilli paprička 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli koření špetka
  • Koriandr 1 lžička
  • Cukr hnědý 1 lžička
  • Lístky koriandru 1 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, rozpůlíme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a scedíme je. (Nebo je můžeme uvařit ve slupce.)

  • 2

    V míse rozmícháme jogurt s 300 ml vody, kurkumou, mletým chilli, mletým koriandrem, solí a cukrem. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a krátce ho orestujeme. Přilijeme jogurtovou směs a vaříme ji asi 3 minuty.

  • 3

    Pak přidáme nasekaný koriandr a brambory. Vše promícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Pokrm rozdělíme do misek a ozdobíme půlkou chilli papriky. Můžeme podávat s chlebovými plackami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace