Brusinkové košíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 24 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Vejce 1

 

  • Cukr moučka 60 g
  • Máslo 125 g
  • Citronová kůra 1 lžička

Nezařazené

  • Cukr moučka na posypání

 

  • Máslo na vymazání

Náplň

  • Brusinková marmeláda 200 g

 

Postup

  • 1

    Mouku prosijeme a smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a citronovou kůru a vše zpracujeme na hladké těsto. V lednici ho necháme asi hodinu odležet.

  • 2

    Rozleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka a vyložíme jimi máslem vymazané malé formičky na košíčky. Těsto necháme v mrazničce asi 15 minut zatuhnout.

  • 3

    Ze zbylého těsta vyválíme různé vánoční motivy (hvězdičky, zvonečky, stromečky...) a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. V troubě je při 180 °C upečeme dorůžova. Necháme je vychladnout.

  • 4

    Formičky s těstem přendáme na plech. Košíčky upečeme v troubě při 180 °C také dorůžova. Hotové je chvíli necháme chladnout, pak je vyklopíme. Když vystydnou úplně, naplníme je marmeládou a dozdobíme připraveným cukrovím. Před servírováním je můžeme pocukrovat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace