Brynzové pirohy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 750 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Kopr 1 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Tuk na vymazání
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr brynza 200 g
  • Mouka polohrubá 120 ml
  • Mouka hladká 1 Na vál

Postup

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je necháme zchladnout, oloupeme je a nastrouháme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme dokřupava. Polovinu nasypeme do misky, přidáme brynzu, kopr a asi 1/5 brambor.

  • 3

    Zbylé brambory dáme do mísy, prosijeme na ně mouku, přidáme jedno rozšlehané vejce, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na pomoučněném vále na plát silný asi 2 mm a rozdělíme na 10 čtverců. Do středu každého dáme lžíci náplně a těsto přes ni přehneme. Okraje těsta k sobě dobře přitiskneme.

  • 4

    Pirohy dáme na vymaštěný plech a potřeme zbylým vejcem. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova. Před podáváním je posypeme zbylou slaninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace