Buchtičky s povidly chutné


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 40 g
  • Sůl 1 lžička
  • Mléko 750 ml
  • Tuk 100 g
  • Citronová kůra 1 dle chuti
  • Mouka polohrubá 1 kg
  • Cukr krupice 80 g
  • Žloutek 2 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Připravíme si kvásek,suroviny odvážíme a dáme do mísy,kde společně s nakynutým kváskem dobře propracujeme těsto,které necháme v tepla kynout.Potom vyválíme placku a nakrájíme na čtvevrečky,na které lžičkou dáváme švestková povidla Hamé a vytvoříme buchty,které klademe na pekáč těsně vedle sebe.Dáme péct do předehřáté trouby a potřeme máslem.Upečné posypeme moučkovým cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace