Buchty s povidly pro Honzu




Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 80 g
  • Vejce 1 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Mléko 300 ml
  • Tuk 1 dle potřeby
  • Citronová kůra 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Připravíme si kvásek: část mouky, část cukru a rozdrobené droždí zalijeme vlažným mlékem (cca 0,1 l), zamícháme a necháme vzejít.

    Sypké suroviny, vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko, kvásek promícháme a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme kynout 1-2 hodiny na teplém místě.

    Těsto rozdělíme na 20 stejně velkých dílů, které plníme povidly. Buchty klademe na vymazaný plech, potřeme je tukem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace