Buchty tukové křehké


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 42 g
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Sůl 1 špetka
  • Žloutek 1 ks
  • Mák 1 ks
  • Tvarohová náplň 1 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Hera 250 g
  • Mléko 4 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Kostka cukru 4 ks

Postup

  • 1

    Připravíme si kvásek - vlažné mléko, kostky cukru a droždí necháme vykynout. Utřeme změklé máslo s vejcem a žloutkem, poté přidáme polohrubou mouku. Na vál prosijeme hladkou mouku, kvásek a utřenou směs, trochu soli a zpracujeme. vyválíme placku, vykrájíme čtverečky cca 8 cm x 8 cm. Naplníme nádivkou nebo povidly a dva protější rohy přehneme doprostřed a přitlačíme.

    Dáme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut - do zlatova


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace