Bulgurové karbanátky s dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Bulgur 100 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Řapík celeru 100 g
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Okurka 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Olej řepkový 100 ml
  • Jogurt bílý 250 g
  • Kopr 0.5 svazek

Postup

  • 1

    Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Papriku, cibuli a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zeleninu vmícháme do bulguru, přidáme vejce a strouhanku a ochutíme paprikou, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím připravíme dip. Okurku oloupeme, střed se semínky vykrojíme a zbytek nastrouháme do mísy. Přidáme jogurt, prolisovaný česnek a najemno nasekaný kopr. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 3

    Z bulgurové směsi vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Podáváme je s okurkovým dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace