Bulgurový salát s paprikami a kozím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Bulgur 250 g
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Okurka 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Petrželka na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Salát radicchio 1 ks
  • Paprika zelená 2 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Čerstvý kozí sýr 100 ks

Postup

  • 1

    Bulgur propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme asi 10 minut. Pak bulgur propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova. Salát radicchio omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Papriky omyjeme a zbavíme semínek, okurku oloupeme a spolu s paprikami ji nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, zalijeme olejem a zakapeme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Do mísy přisypeme bulgur a dobře jej promícháme s ochucenou zeleninou. Salát rozdělíme do misek, rozdrobíme na něj kozí sýr, posypeme opraženými slunečnicovými semínky a ozdobíme nasekanou petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace