Buřty na pivu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Toto jídlo vařte, když se vám vůbec vařit nechce - trouba a kečup udělají totiž všechnu práci za vás. Výsledek je navíc tak hříšně dobrý, že se sami strávníci budou podivovat, kam to jídlo tak rychle mizí.

Suroviny

  • Špekáček 8 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Kečup ostrý Otma Gurmán 1 ks
  • Černý pepř celý dle chuti
  • Červená cibule 4 ks
  • Černé pivo 300 ml
  • Olej rostlinný 1 lžíce

Postup

  • 1

    Podle potřeby buřty oloupejte, rozkrojte podélně na polovinu a nařízněte oba konce. Naskládejte je do pekáče nebo větší zapékací misky.

  • 2

    Cibuli překrojte na polovinu a nakrájejte na slabší klínky. Na pánvi rozehřejte olej a pozvolna na něm opečte cibuli, asi 15 minut. Chvilku před koncem přidejte prolisovaný česnek a nakonec kečup.

  • 3

    Buřty v pekáčku podlijte pivem, překryjte kečupovou směsí a dejte na 50 minut péct do trouby na 160 stupňů. Občas buřty promíchejte a přeskládejte. Pečte, až začne houstnout omáčka. Pak zvyšte teplotu na 180 °C a 10 minut dopečte.

  • 4

    Podávejte s chlebem a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem.


Nahrávám