Bylinkové palačinky s dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rukola hrst
  • Mléko 500 ml
  • Vejce 4 ks
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Sýr Lučina 100 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Pažitka hrst
  • Máslo 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 300 ml
  • Olej rostlinný na smažení
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Paprika červená 0.5 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti

Postup

  • 1

    Rukolu nasekáme nadrobno a osmahneme na másle. Necháme ji zchladnout.

  • 2

    Mléko jen mírně osolíme a rozšleháme v něm vejce. Postupně zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout. Pak do něj vmícháme rukolu a na pánvi vytřené olejem z něj upečeme palačinky.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozmícháme s lučinou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku a nasekanou pažitku. Dip dochutíme solí a bílým pepřem.

  • 4

    Palačinky stočíme (případně je můžeme naplnit čerstvou rukolou) a rozdělíme na talíře. Podáváme je se smetanovým dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace