Bylinkové rizoto se žampiony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 100 g
  • Olej slunečnicový 10 ml
  • Červená cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Petrželka 1 lžíce
  • Zeleninový vývar 6 lžic
  • Žampióny 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Tymián špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Jogurt netučný 2 lžíce

Postup

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě ne úplně doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme dobře odkapat.

  • 2

    Žampiony opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a 3 minuty pečeme zprudka na rozpáleném tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec k houbovo-zeleninové směsi přidáme rýži, tymián, vmícháme dvě lžíce jogurtu a podle chuti osolíme, přidáme špetku pepře a nasekanou petrželku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace