Bylinkový cheesecake


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Slané sušenky 250 g
  • Sýr ricotta 600 g
  • Smetana zakysaná 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 100 g
  • Sýr parmezán 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Bylinky (máta, šalvěj, rozmarýn, bazalka, pažitka) 1 hrst

Postup

  • 1

    Sušenky rozmixujeme dohladka a promícháme se změklým máslem. Menší dortovou formu vyložíme pečicím papírem a na dno a okraje vtlačíme připravenou hmotu.

  • 2

    Korpus necháme ve vyhřáté troubě při 180 °C péct asi 8 minut. Poté ho vyjmeme a necháme zchladnout.

  • 3

    V míse prošleháme ricottu, nastrouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme vejce a nasekané bylinky. Sýrový krém nalijeme na předpečený korpus. Pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace