Bylinkový chlebíček se sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Sušené droždí 8 g
  • Mouka hladká 340 g
  • Máslo 60 g
  • Žloutek 1 ks

 

  • Cukr krupice 1 lžička
  • Mléko 150 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 10 g

Náplň

  • Máslo 60 g
  • Bazalka 7 snítek
  • Oregano 6 snítek
  • Sýr tvrdý 250 g

 

  • Petrželka 7 snítek
  • Rozmarýn 6 snítek
  • Česnek 3 stroužky

Postup

  • 1

    Z droždí, cukru, hrstky mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Zbývající mouku dáme do mísy, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a sůl.

  • 2

    Máslo rozpustíme, bylinky a česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na plát o rozměrech 30 x 50 cm. Potřeme jej rozpuštěným máslem, posypeme bylinkami, česnekem a sýrem. Plát rozkrájíme na 6 stejně širokých pruhů, ty naskládáme na sebe a opět je rozřízneme na 6 stejných obdélníků.

  • 4

    Do vymazané formy na biskupský chlebíček vyskládáme těsně za sebe nakrájené obdélníky těsta a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace