Čalamádové bramboráky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Obyčejné bramboráky už se vám přejedly? Zkuste si je udělat z pikantní čalamády. Jsou ještě rychleji připravené než ty z brambor. Vychutnáte si je jako přílohu k masu nebo jen tak.

Suroviny

  • Kunovjanka Znojmia 340 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl 1 lžička
  • Zelí kysané 300 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej na smažení

Postup

  • 1

    >>Kunovjanka 340g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Kunovjanku vyklopte do cedníku a nechte okapat. Pokrájejte nebo nasekejte ji nadrobno. Přesuňte do mísy a promíchejte s okapaným zelím. Osolte a smíchejte s hladkou moukou a vajíčkem na hrubé těsto.

     

  • 2

    V pánvi rozehřejte olej v množství podle typu a velikosti pánve. Lžící odebírejte čalamádové těsto a přímo na pánvi ho rozhrňte do stran na placičku. Opečte z obou stran dozlatova a hned podávejte.

     


Nahrávám