Cannelloni se špenátem a ricotttou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Špenát mražený 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 60 g
  • Mléko 150 ml
  • Muškátový oříšek 0.25 ks
  • Sýr parmezán 80 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Sýr ricotta 250 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka hladká 30 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 200 g
  • Těstoviny cannelloni 250 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a česnek i cibuli opečeme dozlatova. Přidáme špenát a pod pokličkou 5 minut podusíme. Pak slijeme přebytečnou vodu a vmícháme ricottu. Ochutíme solí, pepřem a odstavíme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vytvoříme hladkou jíšku. Přidáme sekaná rajčata, mléko, přivedeme k varu a asi 15 minut prováříme. Dochutíme solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Syrové cannelloni naplníme špenátovou směsí. Na dno zapékací mísy nalijeme část rajčatového bešamelu a naskládáme naplněné cannelloni. Vše přelijeme zbylým bešamelem a posypeme strouhaným parmazánem.

  • 4

    Vložíme do vyhřáté trouby a při 190 °C pečeme 30 minut. Hotové cannelloni rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace