Čekankový salát s kešu ořechy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Salát

  • Čekanka bílá 1 ks
  • Kešu ořechy 1 lžíce
  • Cherry rajčátka 300 g
  • Bylinky na ozdobu

 

  • Čekanka červená 1 ks
  • Okurka 1 ks
  • Olivy černé 100 g

Dresink

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Cukr moučka 1 lžička
  • Sůl špetka
  • Pažitka 1 lžička

 

  • Šťáva z limetky 2.5 lžíce
  • Pepř drcený červený špetka
  • Petrželka 1 lžička

Postup

  • 1

    Červenou i bílou čekanku rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve studené vodě a necháme okapat. Pak velké listy natrháme na menší kousky a dáme do mísy.

  • 2

    Kešu ořechy nasucho opražíme a necháme vychladnout. Rajčátka rozpůlíme, salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k čekance. Nakonec přisypeme olivy a opražené kešu a ozdobíme bylinkami.

  • 3

    V jiné misce připravíme zálivku. Olej smícháme s limetkovou šťávou, cukrem a nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme. Přelijeme jím připravený salát a ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace