Celerová polévka s fenyklem a slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Celer 1 ks
  • Slanina 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý sklenice
  • Fenykl 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Máslo 1 lžíce
  • Kuřecí vývar 800 ml
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Tymián 1 snítka

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Fenykl a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm slaninu dozlatova. Pak ji položíme na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk.

  • 3

    Do výpeku v hrnci přidáme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme celer, fenykl a bobkový list a společně vše orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, než celer změkne. Poté vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Na talířích ji zakápneme olivovým olejem, ozdobíme slaninou a tymiánem a podáváme s pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace