Celerový salát s hroznovým vínem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Celer 250 g
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Hroznové víno růžové 200 g
  • Vlašské ořechy 4 lžíce
  • Citronová šťáva 4 lžíce
  • Hořčice hrubozrnná 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Směs listových salátů 200 g
  • Hroznové víno bílé 200 g

Postup

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na slabé nudličky. Dáme je do mísy, pokapeme polovinou citronové šťávy a promícháme se zakysanou smetanou a hořčicí. Salát osolíme, opepříme a necháme v ledničce odležet.

  • 2

    Listy salátu propláchneme, necháme okapat a rozdělíme do misek.

  • 3

    Ze zbylé citronové šťávy a oleje připravíme zálivku a listový salát jí pokapeme. Na něj rozdělíme celerový salát a omyté kuličky hroznového vína s nasekanými ořechy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace