Čertíci z mletého masa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Sůl dle chuti
  • Maso mleté 400 g
  • Strouhanka dle potřeby
  • Paprika červená na ozdobu
  • Žemle z předešlého dne 1 ks
  • Paprika žlutá na ozdobu
  • Mléko 50 ml
  • Olivy černé 4 ks
  • Sýr mozzarella 50 g
  • Šalotka 1 ks
  • Dřívka od nanuku 4 ks
  • Olej na smažení dle potřeby

Postup

  • 1

    Žemli nakrájíme na kostičky a vsypeme do misky. Zalijeme ji mlékem a necháme nasáknout. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme žemli, vejce a šalotku. Směs osolíme a propracujeme. Je-li řídká, zahustíme ji strouhankou.

  • 3

    Z masové hmoty vytvarujeme 4 větší placičky a na oleji je zvolna upečeme dozlatova.

  • 4

    Do každého karbanátku z boku zapíchneme dřívko od nanuka. Karbanátky dozdobíme. Z mozzarelly a oliv jim uděláme očička, z paprik nos a pusinku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace