Červená čočka s paprikami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Tymián 4 snítky
  • Čočka červená 300 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a pórek očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka. Čočku propereme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přisypeme čočku a orestujeme ji. Pak ji zalijeme vývarem. Přidáme bobkové listy a tymián a čočku necháme zvolna vařit.

  • 3

    Asi po 10 minutách přidáme do hrnce papriky. Vaříme dokud čočka zcela nezměkne. Pak k ní přidáme pórek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvíli povaříme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace