České koláče s povidly




Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Sůl 0.5 lžička
  • Mléko 250 ml
  • Tuk 1 dle potřeby
  • Tuk rostlinný 80 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 80 g
  • Žloutek 2 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Z mléka odebereme asi půl šálku a ohřejeme ho, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme chvilku kynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek, sůl, rozpuštěný vychladlý tuk, žloutky, zbylé mléko a cukr a zaděláme vláčné těsto. Propacujeme vařečkou, přikryjeme utěrkou a dáme na 1,5 hodiny kynout na teplé místo.

    Z těsta skleničkou vykrájíme kolečka, na která pomocí cukrářského sáčku naneseme mírně zahřátá povidla. V předehřáté troubě (180 C) pečeme na vymazaném plechu do světlehněda.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace