Česneková brokolice se sýrovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo 60 g
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Česnek 4 stroužky
  • Sýr tavený 100 g
  • Kukuřice mražená sladká 150 g
  • Změklé máslo 1 na vymazání
  • Mouka hladká 60 g
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana 100 ml
  • Brokolice 1 ks
  • Paprika červená 1 ks

Postup

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme. Pak ji uvedeme do varu a zvolna vaříme alespoň 15 minut. Během vaření ochutíme omáčku solí a utřeným česnekem. Nakonec přilijeme smetanu a necháme rozpustit sýr. Za stálého míchání krátce povaříme a připravíme hustou omáčku.

  • 2

    Mezitím brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a ihned ochladíme pod studenou vodou.

  • 3

    Okapanou brokolici promícháme s kukuřicí, na kostičky nakrájenou červenou paprikou a osolíme. Zeleninu rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a zalijeme sýrovou omáčkou. Zapékáme při 200 °C 15-20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace