Česneková polévka s kroupami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kroupy 100 g
  • Zeleninový vývar 1500 ml
  • Česnek 4 stroužky
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Houby sušené 2 lžíce
  • Brambory 3 ks
  • Majoránka 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Houby namočíme do studené vody a necháme asi 30 minut namočené. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme a zalijeme vodou.

  • 2

    Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce se zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a asi 40 minut vaříme. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme hona kolečka.

  • 3

    Namočené houby slijeme, necháme okapat a společně s bramborami a česnekem přidáme do polévky. Vaříme asi 15-20 minut.

  • 4

    Nakonec polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Nakonec můžeme do polévky vložit osmažený chléb nakrájený na kostičky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace