Chalupářský špíz


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Vepřová panenka 400 g
  • Pepř mletý černý
  • Paprika červená 1
  • Cibule 2
  • Olej

 

  • Sůl
  • Slanina 100 g
  • Paprika žlutá 1
  • Klobása 2

Dip

  • Nakládaná paprika 2 ks
  • Petrželka 1 lžíce
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Cukr

 

  • Rajčatové pyré OTMA 300 g
  • Cibulka jarní 1
  • Chilli paprička 1

Postup

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a každý kousek zabalíme do slaniny. Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Všechny kousky střídavě napichujeme na jehly. Připravené špízy opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak je vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a dopékáme asi 6-8 minut.

  • 3

    Nakládané papriky nakrájíme na kostičky a smícháme s rajčatovým pyré, přidáme nasekanou petrželku, jarní cibulku, olivový olej a chilli papričku. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, promícháme a dip uložíme do lednice vychladit. Špízy podáváme s pečenými bramborami a dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace